F35 Aquaplay

F35 aquabaanLeeftijd: vanaf 3 jaar

Materiaalbeschrijving:
Hard plastic aquabaan met diverse rechte stukken, bochten, sluizen, een watersloep, een waterrad en een haven met hijskraan. In de bevestingsklemmen zitten per klem 2 rubbers. Verder zijn er nog bootjes, autootjes, onderdelen voor een brug, wegdelen, poppetjes en andere accessoires van hardplastic.

Spelmogelijkheden:
De bakken worden (iets minder dan halfvol) gevuld met water en het varen kan beginnen. Varen met bootjes, nabootsen van werking van een sluis dmv het waterpeil te veranderen. Door het gebruik van een waterpomp kan een boot zelfs over een “hobbel” varen. Het kind kan verschillende verkeerssituaties nabootsen, dmv een brug en auto’s kan het verkeer met auto’s en het water gecombineerd worden. Door het water te laten stromen door het schoepenrad, varen de bootjes met de stroom mee.

Opmerking:
Jaarlijks worden er onderdelen van de aquabaan vervangen cq aangevuld. Dit houdt in dat de aquabaan uit oude en nieuwe onderdelen bestaat.
Mocht een onderdeel kapot gaan, dan beslist de Werkgroep Speel altijd wat de borg wordt. Bij de penningmeester kan terug gekeken worden wanneer een bepaald onderdeel is gekocht.