G71 Toni duizendpoot

G71 - Tony Duizendpoot (3jaar)Leeftijd:
Vanaf 3 jaar

Aantal spelers:
2 – 4 Spelers

Inhoud:
1 houten speelbord
26 houten schoenen
2 speelfiguren
1 kleurendobbelsteen.

Doel van het spel:
Toni zo snel mogelijk de schoenen aan te trekken die voor hem liggen.

Spelmogelijkheden:
Je pakt de rode of de blauwe speelfiguur en zet die op het startveld met dezelfde kleur. De schoenen van Toni verdeel je onder jullie, ieder krijgt er dertien.
Ben je aan de beurt, gooi dan met de kleurendobbelsteen. Zet je speelfiguur tegen de wijzers van de klok in op het volgende veld van die kleur. Daarnaast zie je een voet van Toni Duizendpoot, die je een schoen van je voorraad mag aantrekken. Daarna is de andere speler aan de beurt. Kom je op een veld met daarnaast een aangetrokken schoen, dan blijf je staan en gebeurd er niets.
Gooi je de kleur wit, dan mag je een gekleurd veld naar eigen keuze kiezen. (natuurlijk één waar je Toni een schoen aan kunt trekken!).
Winnaar is de speler die als eerste al zijn schoenen bij Toni kan aantrekken.

Variant voor geoefende spelers:
Bij dit spel worden de schoenen niet verdeeld, maar pak je van de algemene voorraad. Eerst bepalen jullie aan welke kant van de duizendpoot je speelt. Ben je aan de beurt dan gooi je met de kleurendobbelsteen en zet je je speelfiguur op het volgende veld van de overeenkomstige kleur. Omdat je aan één kant van de duizendpoot speelt, mag je voor- of achteruitzetten om op een passend veld te komen. Is de voet daarnaast nog bloot dan mag je een schoen aantrekken. Kom je op een veld waarbij je Toni al een schoen hebt aangetrokken? Kijk dan bij je medespeler of daar een veld van die kleur is waar geen schoen staat. Gooi je wit? Dan mag je naar een veld van je eigen keuze gaan. De speler die alle schoenen van Toni op zijn speelhelft kan aantrekken is winnaar.